Mor

När mamma var liten då var hon så söt och så rar.
Och då tänkte hennes far att han måste ta en bild av henne. <3

Och tur var väl det, för annars hade jag inte fått se det ju!

<3<3<3

Ivar Arosenius

Jag har ett supertips!

När jag och mor hälsade på Sofia i höstas, så gick vi ju på konstmuséet och såg en utställning om Ivar Arosenius
. Nu har den kommit till Stockholm, så jag rekomenderar de som har vägarna förbi Prins Eugens Waldemarsudde, eller bara är i Stockholm någon gång innan 11 april att spana in den!

Titta bara vad fint han målade.








Självporträtt!


Den lilla flickan som är på alla bilder här, är hans dotter. Det är även hon som är med i hans kända barnbok kattresan.

<3<3<3

It's snowing, snowing. Oh baby i'ts snowing, snowing.

Det vräker ner snö ute, det riktigt yr! Åh så härligt, ännu mer snö och ännu mer vinter och ännu mer bra skidföre i backarna! 

Men, vad är det jag hör utifrån gatan? Vad är detta för välbekant melodi? Men oj! Det är ju den där trudelutten jag brukar förknippa med sol och fågelkvitter, eller iallafall sommar. Hur är det nu den går... Ja, just det "nu lurar vi barn, nu lurar vi barn på deras veckopeng". Alltså, glassbilen.

Jag har inte hört den trudelutten på hela vintern tror jag. Och så slår de till med att ge sig ut och sälja glass på en av de snöigaste dagarna på året. Det tycker jag är lite roligt.
Men de kanske tänker att folk blir sugna på glass när de kikar ut på den fluffiga vita snön, eller något.

<3<3<3

What's the point.

Jag tycker att Johnossis nya låt som dom spelade på p3 guld-galan igår är väldigt bra.
Och Timo var så söt som programledare också ju.



Förutom att spotifya den på repeat så pluggar jag tyska för fulla muggar.
Woho!

<3<3<3

Positivt när det är kallt

Om man ska leta efter någonting positivt med den kyla som har bitit oss i kinderna de senaste veckorna, så måste det vara det här.


Så här ser älven ut en förmiddag när det är 25 minusgrader ute. Fint va?

<3<3<3

Siesta

Är det någon som tälta med mig i skåne 27-29 maj?

<3<3<3

Skjult

Igår skulle jag och Klas se på film. Och eftersom jag fick bestämma så blev det en norsk skräckfilm vid namn Skjult. Av egna erfarenheter vet jag att våra grannar i väster är rejält mycket bättre på att göra skräckfilm än vi, så det verkade vara ett bra beslut. Filmen var sådär, lite för mycket "psykologisk thirller" över det hela för att lilla jag skulle förstå så mycket. Det är en sån film man måste se ett par gånger för att riktigt förstå, tror jag. Men lite småläskig var den allt och man lämnades inte oberörd (jag är inte immun!).

Nu till det roliga, vi upptäckte att Karin Park var med! Hon hade en liten konstig roll, och det var fränt. Bara det gjorde det värt att se filmen, haha! Det var även roligt att den blonda polistjejen var lik Anna Faris, hon som är med i alla Scarymovie filmer. Jag tyckte det iallafall. (Hon dyker upp runt 00:22)



<3<3<3


Bilbilbil, nu kommer det en faktura

Innan vi åkte till Kupolen i fredags var jag i Leksand för att lämna in min bil till glasmästeriet och fika med Fia. Det var mycket trevligt och Gårdscafét har världens godaste varmamackor med kyckling och mozzarella.

Det var dock mindre roligt att betala den nya framrutan till bilen, usch vad dyrt det är att ha bil! Jag får hoppas att den är snäll och vill fungera fint för en lång tid efter verkstadsbesöket på onsdag, så att jag sipper fler dumma utgifter.

Ett tips, köp en bil som fungerar skitbra när du köper den och inte en med lite små, små fel vars reparationer i slutändan kostar mer än själva bilen gjorde när du köpte den.


Det var synd att det var så mulet och mörkt när jag skulle ta fina bilder på de frostiga träden.

<3<3<3


Hattlådor!

I fredags var jag och mor på kupolen för att fredagsshoppa lite. Då hittade jag de här hattlådorna på Åhlens.



De vill jag gärna ha, men min plånbok skriker nej för tillfället. Den vill hellre spendera sitt innehåll på billigare grejer, som fina saker från Tulavippan och Erikshjälpen. Det säger jag ju inte nej till heller direkt!

Nytt

Men oj vad nytt och fint det var här! Eller, nytt är det iallafall.

<3<3<3

Yantramattans nya fan

Cliff har blivit ett stort fan av spikmattan han också, dock föredrar han när den ligger uppochner och inte sticks.

Han ser lite sur ut på bilden, men egentligen är han bara lite trött.

 

<3<3<3


Tårtkalas für alles!

Igår hade Johan kalas för han har nämligen fyllt 24 år! Och det var ju det perfekta tillfället för att förnya och förbättra receptet till tårtan jag gjorde till farmor i höstas. (Den som blev snygg men inte så god, för den som minns).

Den förbättrade versionen blev inte direkt snyggare, men oooh så mycket godare! Och eftersom jag fyller år imorgon, så bjuder jag inte bara på tårtan, utan även på receptet!

Detta behövs till en stor Jackson Pollock/actionpainting-tårta som räcker till många om man inte tar en jättestor bit, men det orkar man inte:
  • Till bottnarna: Tre-fyra drömrulltårtebröd (det beror på hur hög man villl att den ska bli), det tar typ mindre än 5 minuter att grädda dom i ugnen. Annars kan man göra en chokladsockerkaka och skära den i tre lager också.
  • Till fyllningen: cirka 4 dl grädde och två - tre dubbeldaim (daimförpackningar med två stycken i alltså) man kan även ta krossad choklad om man inte gillar daim.
  • Till glasyren: 1 och en halv dl grädde, ca 30 gram smör och 50 gram mörk blockchoklad.
  • Till dekoreringen: lite vit blockchoklad.
Gör så här:
Baka och grädda bröden till bottnarna. Medan de svalnar kan du börja vispa grädden till fyllningen. Den ska vara lagom tjock och inte för rinnig. (Om man häller i lite strösocker innan man börjar vispa så behöver man inte oroa sig för att det ska förvandlas till smör helt plötsligt.) Hacka sedan sönder daimen i små bitar och blanda ner den i grädden.
Lägg ett av rulltårtebröden på ett fint fat som du vill servera tårtan på och bre ut lite av fyllningen på brödet. Lägg sedan ett bröd ovanpå och fortsätt så tills du har kommit till locket. Då börjar du med att koka upp grädden till glasyren. När det börjar bubbla tar du bort den från plattan och lägger i smöret och chokladen och låter det smälta. Blanda tills det ser ut som god chokladkräm. Låt den svalna lite och häll sedan alltihop på tårtan och bre ut det lite fint. När det är snyggt så måste du ställa in tårtan i kylen en stund, så att glasyren får stelna lite. Sedan smälter du den vita chokladen och ringlar, häller eller skvätter den över tårtan.
Sedan är det bara att äta och njuta! Den är dock godast när den har stått i kylen ett tag, tycker jag.

Denna goda tårta har jag och mor kommit på tillsammans och den är som sagt döpt till Actionpainting eller Jackson Pollock (Man får säga det som låter bäst i munnen), eftersom jag tycker att det ser ut som någonting som konstnären Jackson Pollock skulle ha målat och stilen han målar i heter actionpainting.



Jag har ingen bild på den nya versionen av tårtan, men det här är iallafall den gamla versionen och dom ser typ lika ut!

<3<3<3


Fyra fina "saker" 2009

Ja, det är ju alltid bäst att komma ihåg de fina sakerna från ett år. Så jag tänkte skriva om de fyra bästa grejerna som hände 2009!

Riga.
I April blev jag bjuden av min underbara man på en resa till Riga.




Göteborg.
I våras bodde jag ju i Göteborg och kom då på hur underbar den staden är. Och alla fina besök dit från nära och kära gjorde ju inte min vistelse sämre direkt!





Göteborgskalaset.
I Augusti åkte jag och mamma för att hälsa på Sofia i Göteborg. När vi kom dit visade det sig att det var Göteborgskalaset just den veckan. Det var absolut en av de bästa veckorna på hela året.



Festivaler och Konserter.
Hultsfred och peace&love. Timo, Krunegård, Thåström, Lillasyster, Mustasch... Detta har varit ett konsertår!



Det har mestadels varit ett bra år alltså. Det har ju hänt en massa fler roliga och bra saker såklart, men det här är det jag kommer på för tillfället!

<3<3<3



Roy Lichtenstein

Om jag fick femtusen spänn att handla för i vilken affär jag ville, skulle jag nog välja lagerhaus. Där inne kan man gå och titta hur länge som helst känns det som. Så när jag fick det hemska beskedet att deras affär på kupolen ska stänga blev jag lite ledsen.

Iallafall så har jag sett en väldigt fin kudde där som skulle passa hur bra som helst ihop med min tomatsoppskudde jag köpte förra veckan.

Det är minsann Roy Lichtenstein som har designat den. En annan popkonstnär. Jag förstår inte varför jag inte köpte den när jag var där i måndags. Halva priset till och med. Ibland är inte hjärnan där den ska vara, så att säga.

När jag ändå är inne på kuddar och lagerhaus så kan jag visa två till därifrån som jag tycker är väldigt fina:



Åh, tänk om jag skulle börja samla på kuddar, då kan jag bjuda in hela byn på kuddkrig!

<3<3<3

Vit vinter

Idag var det inte så kallt ute så jag och Sofia gick ut på en promenad. Jag har inte tagit en endaste fjuttig vinterpromenad den här vintern eftersom mina lår blir så röda och börjar klia när det är jättekallt ute. (Jag kan iallafall skylla på det. Det beror annars på att jag är allmänt lat och även drar mig för att gå ut när det är 25 minus.)



Imorgon kanske jag skriver lite om året som försvann för några dagar sedan, och kanske lite om nyår.
Nu ska jag ta mig en liten gås och sätta mig framför burken.

<3<3<3

RSS 2.0