Semester på Siljan

I Lördags tog jag och Sofia tåget till Mora där mor och far redan väntade på oss med båten. Där gick vi på Zornmuseet, åh som jag har längtat! Jag håller med Maggie om att det är en fin utställning. Åk dit vettja, utställningen håller på till i mitten av september. Jag hittade en ny favorit att lägga till i samligen:


Bruden, heter den.




Några timmar senare när vi trötta men nöjda spanat in alla mästerverk , satte oss på båten och vinkade hejdå till Mora.


Tre randiga matroser på en blåsig sjö.


Efter några timmars vågig färd sa vi Hej till Hjortnäs istället.

Där frös vi mest först och lyssnade vi på Forkörarna som spelade. När de var klara visade det sig att det blev dans på dansbanan, och då var vi inte sena med att skaka loss för att bli lite varma.


I pausen fick vi lov att beundra solnedgången. Typ det finaste jag har sett. Himlen verkligen brann.
Sedan dansade vi lite mer, vi ägde dansgolvet!

Dagen efter var det pissväder och trötta ansikten, så då avbröt vi siljanssemestern och åkte hem och sov bort dagen istället. Dock med vågornas gung kvar i benen, huh!

Men det är kul att det man inte behöver åka så långt jämt för att känna att det är semester.

<3<3<3

Upp på böljan den blå!

Nu ska jag se på Alien, imorgon ska jag på äventyr.



<3<3<3

Dimma!





Kvällen efter att Klas kom hem från utlandet bestämde vi oss för att sova på Erik, båten alltså, som låg i Rälta över helgen. Det hade spöregnat och det såg ut så här efteråt. Mycket fint och mycket mysigt att sova på en båt, nästan som minisemester!


<3<3<3


Äntligen!

Tidigt i lördags morse gjorde jag som de gör i de amerikanska filmerna; jag sprang lycklig emot min efterlängtade kärlek på en flygplats. Men inte i slowmotion, dock.

Nu känns allt så fint och bra igen!

<3<3<3

Helgen!

Idag har jag klippt gräset, polerat bestick med häxmedel, tillverkat vinylskålar och rotat igenom mina gömmor i ladan efter säljbara prylar. Just precis, i helgen blir det byloppis!

Så, känn dig köpsugen och kom till Rälta för att fynda nödiga och onödiga saker till ytterst låga priser på lördag eller söndag. (det blir fint väder också, och så finns det fika)

<3<3<3

Peace, svett and love!

Peace and love är slut, jag är slut. (så tänkte jag i söndags, nu är jag lite piggare)

Det blev typ en favorit i repris från förra året, om man ser det från vädrets synvinkel. Svett, svett och åter svett. Men allt är väl bättre än regn när man ska traska runt utomhus hela dagarna, nästan allt.

Anyway. En liten sammanfattning kanske. Mest för min egen skull, så att jag kommer ihåg veckan som redan har börjat bli suddig, hm.

Onsdag
Bäst: Mika, spaningen av Björn Gustafsson och Soran i öltältet.
Sämst: Cozmoz och deras otroligt korkade regel att "lokalen ska utrymmas efter varje föreställning, pga säkerhetsskäl". Denna regel gjorde att vi och typ jättemånga fler missade Nour, eftersom vi gick in långt innan hennes uppträdande började för att vara säkra på att komma in. Vi fick då se en fin dansföreställning medan vi väntade, men sedan helt utan förvarning eller liknande blev vi utkastade och placerade längst bak i kön och kom inte in. Morr. Men efter en utskällning av mig (och säkert en hel del andra arga festivalare) så satte de faktiskt upp en lapp där det stod att de utrymde lokalen efter varje uppträdande, som jag tipsade dom om! (Man kan iallafall låtsats att de var mig de fick det ifrån).

Torsdag
Bäst: Babian, Vampire Weekend, Robyn
Sötast: De kristna koreanerna som bad för mig och Fia i kön till Babian. Vi fick faktiskt lite tur resten av kvällen!
Sämst: ?

Fredag
Bäst: The Ark (även fast ingen annan tyckte det), Miike Snow, Lily Allen, Anna Ihlis
Sämst: Älgkebaben

Lördag
Bäst: Krunegård, Fogerty
Coolast: Jay-Z
Sämst: Värmen (om man får klaga på det) och att jag bara hann se en halv låt av Moto Boy eftersom jag är en sådan fjortis att jag fick lov att hålla koll på Utopiascenen ifall Beyonce skulle hoppa upp och sjunga en bit. Men icke.

Såja, jag har nog glömt mycket redan och fick lov att kolla spelschemat för att komma ihåg var, när och hur allt hände. Men, det var en fin festival ändå!

<3<3<3

RSS 2.0