Campbells tomatsoppa!

Igår åkte jag, mor och Sofia till lager157 i Sågmyra för att shoppa upp julklappspengarna. Det gick hur bra som helst att göra det. Mitt mål var att hitta en tjusig klänning till nyårsfesten, men det blev en fin kjol istället. Oh vad jag ska skina då! 

Jag köpte även lite annat grejs, bland annat nya och hela skor och även mitt största kap på länge, nämligen ett kuddfodral. Ett kuddfordal med motiv av Andy Warhol! Andy Warhol är en av de största konstnär inom den modernistiska stilen popkonst, som jag diggar skarpt. Jag har velat ha en tavla av honom hur länge som helst, och så ramlar jag över dessa konstverk:


Dessa finingar sålde dom där. Jag valde den röda längst ner med de klassiska tomatburkarna på, men jag trånade även efter den typ likadana gröna/turkosa ovanför. Den önskar jag mig i present för den som känner sig manad. hihi.

Coola va?

<3<3<3


 


Jul, jul, strålande jul

Nu är julen avklarad. Eftersom jag är lite lat just för tillfället, så orkar jag inte skriva om min jul. Förutom att den har varit skitbra förstås, så jag berättar med bilder istället.
"En bild säger mer än 10000000000000 ord"


Förra måndagen hade vi bak-och fikdag hemma hos Lissel. Fia bakade dom godaste cupcakesen världen har skådat, skulle jag tro.


Jag byggde mitt allra första pepparkakshus. Tomtarna blev överförtjusta och flyttade in direkt!


Dagen före julafton kom pappa kom på idén att vi skulle grilla. Inte den bästa idén när hela familjen klagade över att julkänslan var obefintlig. Men ooh så gott det var!


Vincet hittade en ny utkiksplats.


Så här ser delar av julbordet ut när man har jägare i släkten!


Här delades julklapparna ut på kvällen.

Jag fick massa fina klappar. Mest saker till min framtida lägenhet. Åh vad jag längtar nu!

God fortsättning på er alla.

<3<3<3

Film vs verkliga livet.

Men äsch då. Jag blev inte rädd alls för den lilla shining-serien. Vad ska jag nu ta mig till?

Jag funderar. Kanske att jag försöker mig på att se Antichrist. Fast efter vad jag har hört av Sara så ska den vara mer otroligt äcklig än otroligt läskig. Men det är värt ett försök i min kamp att återfinna rädslan inom filmvärden.

I verkliga livet har jag gott om rädsla. Jag minns när vi var i London på körresa och gick på Madame Tussauds waxmuseum. Där hade dom en utställning om mördare och grejer och då även en skräckkammare. Typ som spökhuset på Grönan med utklädda människor som skrämer skiten ur en. Men det visste jag inte försen jag hade gått in i mörkret. När vi väl kom ut på andra sidan var jag en bula i pannan och ett skrapsår på armen rikare. Så går det när man får panik och bokstavligt talat springer in i väggen. Hela "spökrundan" genomled jag dock genom att krampaktigt krama Marias arm samtidigt som jag knep ihop ögonen och gallskrek på svenska åt de otäcka monstren. Usch säger jag då bara.

På film vill jag ha skräck, i verkliga livet vill jag ha kramar!

<3<3<3

Pingviner!

Klas är så kreativ. Titta vad han har hittat på för roligt!




<3<3<3

Hellre ett hål i skallen än en sten i knät. Eller kanske inte.

Jag tycker att en del av kroppens försvarsmekanismer är dumma. Iallafall en. Varför är det så, att när man ramlar så tar man alltid emot sig med till exempel knän eller armbågar, trots att kroppen mycket väl borde veta att det är just där som skrapsår tar längst tid att läka? Det är ju där benen böjer sig när man går, och där armarna viker sig när man till exempel äter eller kramas. Då går såren bara upp och upp hela tiden och det gör jätteont.

Det är kanske ett straff för att man är så korkad och ramlar. Haha.

Eller så är det bara självklart (antagligen). Hellre en skrapad armbåge än en spräckt skalle...

Jag har iallafall ont i mitt knä efter fredagens utgång. Då halkade jag utanför maserhallen och fick två stenar rakt in i knäet. Först trodde jag att det svarta i såret var ludd från strumpbyxorna, men efter pappas operation visade det sig att det var svarta hål. Inte så intressant information kanske, men jag är ju bra på att klaga och då gör jag gärna det.
Och nej, det var inte ett fyllefall. Hade jag varit spiknykter hade jag halkat ändå! Det var nog bara bra att jag hade lite alkohol i blodet, då gjorde det iallafall inte lika ont för stunden.

Fast nu gör det ontontont! (klagaklagalitetill!)

Nu önskas nya strumbyxor i julklapp.

<3<3<3




trassel i Annalandet

Ojdå. Den andra versionen av the Shining var visst inte en förlängning av filmen. Har ingen aning om vart jag har fått den idén ifrån! Det är visst en serie, med andra skådisar och annan regisör men baserad på samma bok av Stephen King. Men den ska iallfall vara läskigare än filmen, så imorgon när Klas jobbar ska jag försöka mig på att se den.

Får se om jag skiter på mig eller inte.


Alltså, orginalet och klassikern från 1980 med Jack Nicholson...


...och så serien från 1997. För alla intresserade.


<3<3<3

Sjuk och Paranormalbesvikelse

Förra veckan råkade jag ut för min tredje feberatack på fyra veckor. Därav min frånvaro. (Jag blev i och för sig frisk i helgen, men jag är lat också). Men nu knaprar jag penicilin, så nu är jag förhoppningsvis frisk för en lång, lång tid!

Jag måste bara säga, förra veckan såg jag och Klas en film som jag har sett fram emot väldigt länge, eller sedan Lissel berättade om den. Nämligen Paranormal activity. Det ska vara den "nya" Blair witch - filmen, fast mycket läskigare, typ. Men jag blev så besviken så det finns inte. Jag blev helt enkelt inte rädd. Blair witch är väldigt mycket mer skrämmande. Visst, historien var väl lite kuslig, men själva filmen och scenerna var mer sega än läskiga.
Jag antar att mina höga förväntningar förstörde en hel del. Jag hade förväntat mig den läskigaste filmen ever, men möttes av en vägg av besvikelse. Det mest konstiga är att jag är den fegaste personen jag känner när det gäller skräckfilmer. Haha, jag älskar skräckfilmer, men jag vågar inte titta på dom.

Ve och fasa om jag blivit immun! Jag ska testa att se den förlängda versionen av The Shining. Om det inte funkar så vet jag då inte.

Jag har iallafall lärt mig att inte ha för höga förväntningar på saker. Det är då bara dumt.

<3<3<3


Soldans!

Idag har jag äntligen fått dansa soldansen! Klarblå himmel hela dagen får mina ben att röra på sig och mina armar att vifta. Det var inte vackert, men härligt kan jag garantera att det var.
Jag märker direkt hur jag blir gladare och piggare när solen kikar fram. Det är underligt hur vädret kan styra sådana saker.

Och att Klas är väldigt snäll och underbar bidrar självklart till att dagen blev glad.
Tittatittatitta vad jag fick av honom idag!



Yes, det är den nya skivan som släpptes förra veckan, och inte bara den, utan hela boxen med live-DVD och allt.  Åh vad jag blev jätteglad!

<3<3<3


RSS 2.0