Mac, utan utropstecken.

Är det någon vänlig och söt själ som läser detta och är ett proffs på mac/windows/quicktime?

Jag har nämligen äntligen fått hem en film från skolan. En film som jag har slitit och kämpat med alldeles själv i tolv timmar i sträck för en individuell uppgift på förra kursen. Men den lilla rackaren vill inte synas i någon av mina spelare, varken VLC, MPC, Windows Media Player eller änns quicktime som den är konverterad till. Det enda som fungerar är ljudet, och hur roligt är det att lyssna på när någon drar igen en resväska och smäller igen en dörr?

Vi har Mac-datorer på skolan, och jag har windows. Jag antar att mac har något som gör att det inte går att spela upp på min super-dator.

Så, om någon vet hur, eller OM det går att på något sätt få det att fungera, vilken codec man ska ha eller liknande, så snälla snälla snälla hjälp mig, så att jag slipper göra om allting igen.

Jag var inget fan av Mac innan, nu är jag en hatare.

<3<3<3

Åh, Göteborg!

Varför finns det inga pengar på kortet och varför bestämmer sig skolan för att vara speciellt stressig just dessa veckor?

Hade det varit tvärt om, fullt med pengar i plånboken och lugnt i skolan, så hade jag haft en tågbiljett på byrån och på torsdag varit på väg till min syster, sillarna, fiskmåsarna, katterna och världens bästa stad Göteborg.





Underbara Göteborg och Saltholmen från förra vårens resa.

Aj, det gör ont att välja rätt ibland. Men med lite tur i planeringen så kanske jag får dricka öl i en lägenhet med två våningar på Lördag iallfall.


<3<3<3

Finaste läraren!

Jag måste bara säga en sak.

I måndags började vi en ny kurs som heter fiktion. Vi ska i grupp bearbeta ett manus och göra en kortfilm på fyra veckor. Iallafall, läraren som har kursen är nog en av de bästa jag har haft. Hon är helt underbar och rolig och snäll och så otrlligt pedagogisk så att lärarna från förra kursen känns ännu mer elaka, mer än vad de egentligen säkert är.

Det var bara det jag ville ha sagt.

Nu, snabbdiskning och sedan mat-shopping och middag med mina finaste vänner!

<3<3<3

The Notebook!

Jag är en riktig sucker för romantiska-snyft-dramafilmer, har jag kommit fram till.

Några exempel är Åter till Cold Mountain, Stolthet och fördom och självklart storfavoriten: Titanic. Jag var nio år när den hade premiär och systa mi gick och såg den. Jag var så avundsjuk då och längtade jag tills jag fyllde elva, för då var jag tillräckligt gammal för att få se den på bio... hm.

Men nu idag har jag gått och fått en ny favorit, nämligen The Notebook. Det finns dåliga filmer, bra filmer och filmer som berör så att det känns i kroppen. Detta var en sådan film.








Traailler


Se den!


<3<3<3

RSS 2.0