Hej!

När man sitter och är sur på myndigheter (CSN, arbetsförmedlingen och försäkringskassan är väl myndigheter va?), kan man tänka på snälla och peppande "tyvärr du fick inte det här jobbet"-mail:

Hej!


Tack för att du visat ditt intresse för just Nisses!


Tyvärr måste jag dock meddela att tjänsten gått


till annan sökande.


Fortsätt söka, till slut kommer turen till dig!


Jag önskar dig all lycka i framtiden, och tackar


Än en gång för visat intresse!

 

Jag tycker att alla borde skicka sådana mail i dessa tider.

 

<3<3<3

 


Fika!

Igår hade jag och Fia "kafferep" hemma hos henne. Hon bakar världens godaste äppelpaj.

Jag borde ha fikastunder lite oftare, för då har jag en anledning att baka lite mer. Jag gillar att baka men det är inte lika kul när jag inte har en riktig anledning, eller nåt. I höst när jag förhoppningsvis bor i Borlänge, ska jag lätt fixa sådant oftare.

Till någont helt annat gott:
Jag måste bara säga att jag i min stirrighet när jag fick reda på att Lily Allen skulle till P&L helt missade att även Babian ska dit, och även Johnossi. Babian verkar hur balla som helst och påminner om Bob Hund som jag förälskade mig i förra sommare. Grejt mos!

<3<3<3

Lily!

Förra året var jag lite ledsen över att jag inte köpte biljett till Wayoutwest-festivalen. En av anledningarna var att Lily Allen skulle dit, och då ville ju jag också det.

Imorse fick jag ett sms från Peace & Love, där de avslöjade att hon är bokad till årets festival! Nu måste jag bara spara och spara och spara så att jag också kan åka dit.

<3<3<3


Tema - spårvagn!

När vi var i Göteborg passade jag på att göra en uppgift till skolan. Uppgiften gick ut på att komponera bilder med hjälp av linjer inom ett visst "tema". Det blev typ såhär:













Jag blev faktiskt rätt så nöjd med iallafall en del av bilderna, så jag hoppas att jag inte är lika nervös som vanligt när vi ska redovisa dom imorgon!

Förövrigt så ska jag gå på Hoffmaestro i Maj. Det på grund av att världens bästa Fia köpte biljetter igår!

<3<3<3

Hemma igen!

Nu har vi kommit hem från storstaden igen. Såhär bra hade vi det i helgen:

På lördagen begav vi oss ut på Hisingen för att besöka denna utställning som jag har väntat på i säkert ett år, men som jag blev lite, lite besviken på.


Där fanns den här fina flickan, La Bella Principessa.

Sedan orkade vi inget mer den dagen, utan åkte båt hem och åt köttbullar.

På Söndagen åkte vi till Domkyrkan på förmiddagen, för Sofia och hennes kör skulle sjunga på Gudstjänsten där.


Här övar dom. De sjöng hur fint som helst!

Sedan shoppade vi lite tills affärerna stängde, sedan åkte vi tillbaka till domkyrkan, för då skulle de sjunga igen  på en konsert! När den var slut, gick jag och mor en sväng upp längs avenyn, för att det var så fint när solen gick ner och jag behövde lite bilder till en uppgift i skolan.


Utsikt från Konstmuséet, bästa platsen.


På måndagen åkte vi en sväng till Saltholmen för att kika på havet.




Sedan åkte vi till Myrorna en sväng innan vi åkte hem och käkade pizza och stupade i säng.

Idag åkte vi tåg i sex timmar och nu är vi hemma.

Det var en skön helg, helt enkelt. Det bästa var mina shoppingfynd: Två kjolar för totalt 145 kronor, inte helt fel.

Oj, det blev ett rätt så konstigt faktaskrivet inlägg, haha. Men whatever.

<3<3<3

Hej Göteborg!

Idag åker jag, mor och mormor ner till ljuvliga Göteborg för att besöka min ljuvliga syster.
Åh vad jag saknar Göteborg!

Det är tur att Göteborg ligger så nära att man kan åka tåg och slipper flyga. Usch vad jag är rädd för det där himla askmålnet.


Bilden är tagen 16 april 2009, när mormor och mor hälsade på oss. För prick ett år sedan alltså.

<3<3<3

Vänner är mina vänner ikväll

Jag har tråkigt, har ingenting för mig och är för slapp för att hitta på något nyttigt att göra tills Klas kommer hem från jobbet. Så jag kikar på Vänner. Det är bra med favoritserier som har 10 säsonger, då gör det inget att jag redan har sett avsnitten fleraflera gånger för det är ändå lika roligt och bra och det dyker upp saker som jag har glömt.


Grejt!

<3<3<3

Kanske mitt I-landsproblem för dagen?

Åj. Jag tog inte med mig min kamera till Klas den här gången. Oftast brukar den ändå bara ligga orörd i kameraväskan när jag är här och bara släpas fram och tillbaka, helt i onödan. Så eftersom jag åkte tåg den här gången för att spara lite bensinpengar, så tänkte jag minska min packning lite och skippade att ta med den.

Och vad händer? Jo, jag ser en massa saker jag vill knäppa kort på. Som till exempel min fina fläta jag har lyckats göra i håret, mitt eftermiddagsfika, fina fjärilar som har vaknat och solar sig, den fina solnedgången. Plus detta har jag börjat lära mig lite mer om photoshop och blivit lite smått beroende av att fixa och trixa och försköna bilder, men utan nya och roliga bilder blir det inte lika kul.

Är det detta som kallas I-landsproblem, kanske.

<3<3<3

50

I söndags innan vi gick på bio, följde jag med Mor en sväng till Borlänge. Hon skulle shoppa lite så jag passade på att följa med som sällskap innan jag tog bussen till Ludvika. Iallafall, vi gick en sväng till Kupolen på jakt efter en sjal till henne och gick in på Kappahl. Kappahl har just nu en vintagekollektion med 50-talskläder.

Jag har på senaste tiden fastnat för just 50-tal, i och för sig mest inom inredning (kan jag ha fått det från mor, måntro?) men jag vill gärna ha bland annat dessa fina saker på mig i sommar:




Här kan man kolla på fler fina saker.


<3<3<3


Lite konsert och lite sjuk och lite Avatar i 3D

I fredags följde jag med Pellan,  som äntligen var hemma på påsklov, på en musiktävlings-grej på cozmoz. Det var kul. 100% av banden från Leksand gick vidare till final! Linnea var också där och kikade lite, jag har inte träffat henne sedan i julas, så det var trevligt.

I lördags blev jag sjuk. Men jag bestämde mig för att vara frisk redan dagen efter, för då skulle ju jag och Klas se på Avatar i 3D! Jag vet, lite efter, men när lilla Ludvika har skaffat en 3D-projektor så kunde vi inte låta bli att se om det är så tok-häftigt som de flesta tycker. Och det var det verkligen. Iallafall i början, när det kändes som att jag skulle få saker flygandes rakt in i ansiktet och att det inte bara regnade på bioduken utan också i biosalongen. Men efter ett tag blev jag van vid effekterna och filmen blev rätt så... trisst. Men det var roligt att se, minsann.

Idag är jag bara lite, lite förkyld och försöker återigen att plugga tyska. Men den envisa solen försöker hela tiden att locka ut mig på promenad, så det går lite så där med det. Som vanligt alltså.

<3<3<3

Framtiden är ljus!

Det är konstigt. Inte försen nu, när jag känner att jag har rätt så bra koll på min framtid, märker jag att jag har varit lite orolig över vad jag ska göra resten av mitt liv, eller resten av året åtminstone. Nu har jag sommarjobb på gång och lite idéer på vad jag ska göra i höst. Det känns som om jag har fått glasögon och ser klart i stället för suddigt, typ. haha.

Det känns fint. Äntligen någonting vettigt att göra på dagarna och lite klirr i kassan, så att inte varje litet nöje känns som ett hål i plånboken.


<3<3<3

Vår!

När det står tussilago i ett snapsglas från Österrike på köksbordet, då tycker jag att det är vår!




<3<3<3

Åland

I helgen åkte vi ju äntligen på kryssning till Åland. Det var en föresenad födelsedags-kryssning för söt-Fia. Det var väldigt kul och vi dansade och köpte billiga drinkar hela kvällen och natten. Jag gillade speciellt buffén där man fick äta och dricka hur mycket som helst. Sånt tycker jag är bra.

Jag tog lite bilder med min stora kamera:




Det var nästan sommar i Stockholm, i stan visade termometern 20 grader!


Jag tyckte det var tur att det hade blivit varmt så att isen hade smält lite, så att vi inte fastnade mitt på Östersjön som många andra gjorde i mars!

Resten av kvällen finns dokumenterad och sitter fast på min lilla kamera. (Har inte orkat leta på sladden, än...)

Kul resa var det!

<3<3<3

Svänggänget igen

På tal om Falukuriren och sånt, pappa tyckte att jag skulle skriva en liten text om konserten i fredags eftersom den var så bra och skicka till tidningen. Det kan man göra om det har hänt något spännande som journalisterna i Leksand har missat.

Titta vad fint det blev!



<3<3<3

Första april!

Det är kul med första april. Inte att bli lurad såklart, men att leta efter lureriartiklar i Falukuriren. Jag och Klas tror att vi hittade på årets skämt. Eller låter "besiktning av bilen via nätet" som något som kommer funka? Haha. Jag hittade inte artikeln på nätet tyvärr, men jag hittade en annan sida som visar hur andra tidningar, internet-sidor och företag försöker lura världen!

Här kan man klura ut om man tycker det verkar sant eller inte.

<3<3<3

RSS 2.0