Tårtkalas für alles!

Igår hade Johan kalas för han har nämligen fyllt 24 år! Och det var ju det perfekta tillfället för att förnya och förbättra receptet till tårtan jag gjorde till farmor i höstas. (Den som blev snygg men inte så god, för den som minns).

Den förbättrade versionen blev inte direkt snyggare, men oooh så mycket godare! Och eftersom jag fyller år imorgon, så bjuder jag inte bara på tårtan, utan även på receptet!

Detta behövs till en stor Jackson Pollock/actionpainting-tårta som räcker till många om man inte tar en jättestor bit, men det orkar man inte:
  • Till bottnarna: Tre-fyra drömrulltårtebröd (det beror på hur hög man villl att den ska bli), det tar typ mindre än 5 minuter att grädda dom i ugnen. Annars kan man göra en chokladsockerkaka och skära den i tre lager också.
  • Till fyllningen: cirka 4 dl grädde och två - tre dubbeldaim (daimförpackningar med två stycken i alltså) man kan även ta krossad choklad om man inte gillar daim.
  • Till glasyren: 1 och en halv dl grädde, ca 30 gram smör och 50 gram mörk blockchoklad.
  • Till dekoreringen: lite vit blockchoklad.
Gör så här:
Baka och grädda bröden till bottnarna. Medan de svalnar kan du börja vispa grädden till fyllningen. Den ska vara lagom tjock och inte för rinnig. (Om man häller i lite strösocker innan man börjar vispa så behöver man inte oroa sig för att det ska förvandlas till smör helt plötsligt.) Hacka sedan sönder daimen i små bitar och blanda ner den i grädden.
Lägg ett av rulltårtebröden på ett fint fat som du vill servera tårtan på och bre ut lite av fyllningen på brödet. Lägg sedan ett bröd ovanpå och fortsätt så tills du har kommit till locket. Då börjar du med att koka upp grädden till glasyren. När det börjar bubbla tar du bort den från plattan och lägger i smöret och chokladen och låter det smälta. Blanda tills det ser ut som god chokladkräm. Låt den svalna lite och häll sedan alltihop på tårtan och bre ut det lite fint. När det är snyggt så måste du ställa in tårtan i kylen en stund, så att glasyren får stelna lite. Sedan smälter du den vita chokladen och ringlar, häller eller skvätter den över tårtan.
Sedan är det bara att äta och njuta! Den är dock godast när den har stått i kylen ett tag, tycker jag.

Denna goda tårta har jag och mor kommit på tillsammans och den är som sagt döpt till Actionpainting eller Jackson Pollock (Man får säga det som låter bäst i munnen), eftersom jag tycker att det ser ut som någonting som konstnären Jackson Pollock skulle ha målat och stilen han målar i heter actionpainting.



Jag har ingen bild på den nya versionen av tårtan, men det här är iallafall den gamla versionen och dom ser typ lika ut!

<3<3<3


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tårtan är verkligen supergod!!!

2010-01-12 @ 12:11:00
Postat av: Sara Stors

Mumms, det ser riktigt gott ut! ^-^

Grattis igen. Dock nu är det nog i sverige den 13 jan xD men ej här. Fortfarande den 12 jan.

Jag följer denna tidzon :)

2010-01-13 @ 07:26:44
URL: http://www.thestaradventure.swedish.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0